angelicawahlin
angelchanelle
Jag älskar min kropp
 
Jag älskar min kropp. Jag tycker den är vacker att se på. Det känns idag konstigt att se tillbaka & tänka att jag en gång inte alls trivdes i den. Jag har aldrig haft särskilt många extrakilon, eller varit väldigt smal. Men jag fick bröst tidigt & dom blev stora, likaså rumpan & låren. Jag minns att jag skämdes & önskade mig mindre av allt. Nu är jag nöjd med den som den är, för nånstans insåg jag att alla kroppar är vackra att se på. Oavsett om man har extrakilon, kurvor, är smal, är platt - eller vad det nu kan vara.
 
Dock är det inte bara därför jag älskar min kropp. Jag älskar den för att den har fått stå ut med så mycket & ändå bär den runt mig & fungerar. Jag har mått dåligt fram & tillbaka under en längre period - det började nog i elva årsåldern ungefär. Tonåren var värst. Mina armar har fått stå ut med rakblad mot huden (dock inte tillräckligt djupt för att skapa synliga ärr, dom syns bara som små nyansförändringar i huden om man vet exakt var man ska titta). Den har stått ut med tröstätande & den har stått ut med svält. Jag har aldrig spytt för att jag vill eller för att jag tycker att jag är tjock, trots att jag hade svårt att acceptera min kropp. Men när jag mår väldigt dåligt går det psykiska över till även fysiskt & jag spyr. Det händer inte lika ofta längre, men ibland. 
 
Ett tag hade jag svårt att äta framför folk. Jag kom in i puberteten innan dom flesta andra, växte & tränade boxning. Jag åt mer än de andra tjejerna. Alltid. & ibland fick jag kommentarer om det. Så jag började skämmas & äta för lite eller äta i smyg. Än idag kan jag ha svårt att äta med eller framför nya människor. Jag kommer på mig själv med att äta mindre portioner trots att jag är hungrig. Jag skäms inte för att jag älskar mat & äter den, men ändå kan det vara svårt ibland. Det är något jag jobbar med, hela tiden & det blir bättre. Lättare att äta framför nya bekantskaper. Efter ett par gånger kan jag äta som vanligt, även om det är en "ny" människa. 
 
Trots allt det där funkar min kropp. Den lever, hjälper mig att andas, pumpar runt mitt blod & bär runt mig. Därför älskar jag min kropp. För hur fint & viktigt det än är att tycka om sin kropp utseendemässigt, så är det viktigt att komma ihåg alla dess andra funktioner. Funktionerna som gör att vi lever. Det är egentligen det som gör kroppen så fantastisk som den är.
#1 - Moa Kandelin

Vad skönt att du känner så nu ändå :)

Svar: Otroligt skönt, faktiskt :)
Angelica Wåhlin

#2 - SOFIA

Så bra inlägg!! Det är viktigt att tycka om sig själv inte bara för det yttre utan just också att kroppen faktiskt fungerar som den ska! :)
Kram på dig, ha en fin dag!

Svar: Jag tror det är otroligt viktigt, man får inte glömma att kroppen är till för mer än bara utseende! Kramar!
Angelica Wåhlin

#3 - Kattis

Bra skrivet och mycket intressant att läsa lite av din historia!☺ härligt att höra hur långt du själv kommit i tankarna om din kropp!

Svar: Men tack snälla!!
Angelica Wåhlin

#4 - Alice

jättefint inlägg 💓såklart du ska älska din fina kropp 😍

Svar: Tack snälla <3
Angelica Wåhlin

#5 - Sofie

Vilket underbart inlägg, känner igen mig <3

Svar: Kärlek till dig! <3
Angelica Wåhlin

#6 - Johanna Utterberg

Visst är kroppen fantastisk, att den fungerar som den gör!

Svar: Den är verkligen otrolig!
Angelica Wåhlin

#7 - Bella

Vilken stark text, du är GRYM! Kramar i mängder till dig!

Svar: Du är minst lika grym!! Massa stora kramar!
Angelica Wåhlin

#8 - JoJo

vad härligt att du känner så för din kropp! :D

Svar: Verkligen, & jag önskar fler den kärleken!
Angelica Wåhlin

#9 - Isabell

Bra inlägg!

Svar: Tack snälla!
Angelica Wåhlin

#10 - Celine

Alla borde verkligen lära sig att älska sina kroppar!

Svar: Så viktigt faktiskt!!
Angelica Wåhlin

#11 - elin

Sv: Ja men visst är dom snygga! Så bra att du älskar din kropp :)

#12 - Gabriella

Sååå fint skrivet!!

Svar: Tack!!
Angelica Wåhlin

#13 - Linnéa

Så himla underbart inlägg tjejen <3

Svar: Tack finis <3
Angelica Wåhlin

#14 - Prietha

SNYGGA DU!!

Svar: Ska du säga!!
Angelica Wåhlin

#15 - J

Grymt att du känner så! Du ska absolut älska din kropp! Vi behöver mer som du :)

Svar: Kram!!
Angelica Wåhlin

#16 - Moa

Vilket rörande inlägg. ♥️ Du är så vacker på både utsidan och insidan. Tack för att du delar med dig av din historia. Du har rätt, kroppen är helt fantastisk .

Svar: Men tack finaste du!! <3
Angelica Wåhlin

#17 - Netti Starby

Vad bra att du älskar din kropp och du ska verkligen vara stolt! <3 Kramis

Svar: Kramar <3
Angelica Wåhlin

#18 - Carolina Thoor

Så fint inlägg! Ja, man ska verkligen vara nöjd över sig själv. Visst att man kan ha som du säger olika kroppar så som extra kilon, kurvor, plattmage eller liknande. Finns så mycket men man ska verkligen älska sig själv för den man är! :)

Sv; haha, ja det är ju det. Det är sjukt jobbigt att arbeta ett dagpass efter ett kvällspass, hur lugnt kvällspasset än var. Arbetar du också inom vården? :)

Svar: Så sant!!
Yes, jag har jobbat på lite olika gruppboenden. Senaste var inom SoL & nu inom LSS :)
Angelica Wåhlin

#19 - Emma Grann Fotografi

Fint!!

Svar: Tack snälla!
Angelica Wåhlin