angelicawahlin
angelchanelle
Jobblördag

Godmorgon! När ni läser det här är jag på jobbet sedan någon halvtimme tillbaka och får förhoppningsvis en lugn dag då det bara är jag och en brukare hemma idag och det inte finns några särskilda aktiviteter inplanerade förutom lite tvätt. Jag är helt sjukt trött då jag sov otroligt dåligt inatt, men slutar redan 16.30 så det ska nog gå bra!


Alltså hörrni, jag har jobbat inom den här typen av vård och verksamhet i snart tre år, men wow, vad svårt jag har tyckt att det här varit (och fortfarande tycker ibland). Brukarna här är är väldigt konkurrenskänsliga, vilket bland annat betyder att dom har svårt för ny personal, men nu börjar det äntligen släppa lite. Don't get me wrong, jag gillar mitt jobb och har full förståelse för att det absolut är jobbigt för våra brukare med vissa situationer och ny personal - vi jobbar trots allt i deras hem och är alltid väldigt nära inpå. Jag är otroligt prestigelös när det gäller mitt jobb också, men ibland är det otroligt kämpigt ändå. Nåja, nu börjar det som sagt släppa, vilket är otroligt skönt för mig, men framförallt även för brukarna. 

#1 - Matilda Berlin

Hoppas du får en riktig toppendag fining!

Svar: Tack fina!
Angelica Wåhlin

#2 - NICOLE

Hoppas det går bra på jobbet :)

Svar: Tack fina!
Angelica Wåhlin

#3 - Netti Starby

Vad skönt att det börjar släppa efter allt det kämpiga och ha en fin dag! <3 Kramis

Svar: Verkligen superskönt! Önskar dig detsamma <3 Kramis
Angelica Wåhlin

#4 - Alice Lindström

Kämpa på med jobbet!

Svar: Absolut!
Angelica Wåhlin

#5 - Bella

Men det är inom LSS du jobbar va? Jag själv har ju asperger, och det här med nytt är svårt. Även den sociala biten och att lära känna nya människor. Nu har ju jag dock inte autism utan är högfungerande och svårigheterna hindrar mig inte från att leva ett helt normalt liv, jag kan liksom hantera det. Det jag ville få fram är bara att ge dom tid, ofta handlar det inte om något gentemot personen i sig utan det faktum att man har svårt att släppa nya kontakter inpå livet.

Svar: Ja, självklart är det så & dom får absolut ta sin tid. Vi tvingar heller aldrig igenom saker, även om vi såklart försöker uppmuntra de färdigheter/sysslor som behövs. Brukarna har alltid ett val & vi respekterar den fria viljan. Tyvärr är det ju så att jag själv inte kan styra hur nära inpå dom jag är, eftersom att jag är anställd & får lov att följa chefenes/boendets direktiv. Och som jag skrev, jag har full förståelse för att det är svårt & jobbigt, det har jag verkligen.Dom är konkurrenskänsliga & då får det ta den tid det tar för dom att känna sig trygga med mig. Jag är som sagt otroligt prestigelös, det måste man vara. Mitt jobb ska absolut inte baseras på hur många framgångar eller missöden som skett - tvärtom. Dock förtar inte allt detta det faktum att det även kan bli jobbigt för mig, för vissa sysslor kan jag som sagt inte välja bort trots att det hade blivit bättre eller enklare för båda brukarna & mig.
Angelica Wåhlin

#6 - Josse

Lycka till med jobbet! :)

Svar: Tack! :)
Angelica Wåhlin

#7 - MoaKandelin

Vad skönt att de börjar släppa :)

Svar: Verkligen :)
Angelica Wåhlin

#8 - Gabriella

Hoppas att du sover bättre inatt!!

Svar: Det hoppas jag med!
Angelica Wåhlin

#9 - Natalia

Duktig du är :D

Svar: Hehe, tack! :D
Angelica Wåhlin

#10 - Sabina, mamma vid 15

Sv; haha åh, tack! <3

#11 - Denise

Skönt att det börjar släppa! :)

Svar: Verkligen!
Angelica Wåhlin

#12 - Elvira

Så kul att du trivs med ditt jobb ändå!

Svar: Ja, det är jag väldigt tacksam över!
Angelica Wåhlin

#13 - Prietha

Åh så skönt att det går framåt!

Svar: Otroligt skönt!
Angelica Wåhlin

#14 - Anita

Jobbigt med dålig sömn.. kram !

Svar: Jaa, det tar lite, men det går det med! Kram
Angelica Wåhlin

#15 - Ida Lindborg ♡

Jobbar du hemtjänst?

Svar: Nej, jag jobbar på gruppboende med personal dygnet runt. Så dom bor alltså hos "oss" & därmed är vi alltid i deras hem liksom :)
Angelica Wåhlin

#16 - jessy

skönt med ett lugnt pass på jobbet!

Svar: Verkligen, välbehövligt!
Angelica Wåhlin

#17 - Amanda Jona [FOTOGRAF]

Skönt att det har börjat släppa! :)

Svar: Superskönt, för både mig & brukarna! :)
Angelica Wåhlin

#18 - Corina

Söt bild på dig. Gillar 😍👍

Svar: Men åh, tack snälla! Vad glad jag blir <3
Angelica Wåhlin

#19 - Katta

Vad tråkigt med dålig sömn :( Hoppas att det blir bättre! Kram

Svar: Tack, det hoppas jag med! Kram
Angelica Wåhlin

#20 - Amanda CL

Jag bor på LSS boende där alla vi som bor där har asperger, jag förstår att det svårt att jobba så, för precis som du säger ni är i andras hem och jobbar. Jag som boende kan tycka det är svårt att en del i personalen där jag bor inte verkar kunna ta att jag kan ha en dålig dag, är jag kort i tonen blir de sårade. Och det är aldrig riktat mot dem när jag är kort i tonen, det är så svårt det där, för alla tror jag.
Det är så känsligt för en del!

Skönt att det har släppt :)
kram

Svar: Jag förstår att det måste vara jättefrustrerande & det ska absolut inte vara så att personal tar saker personligt. Vi måste ju såklart också alltid komma ihåg att vi inte är där för våran skull & att vara prestigelösa - annars blir det ju bara pannkaka. Jag lärde mig rätt tidigt att inte ta saker personligt, sen dess tycker jag det varit mycket lättare att jobba & så har det aldrig blivit onödigt bråk med personen jag jobbar med heller för att jag blir sårad. Hoppas att de på ditt boende också kan lära sig det till slut!
Kram
Angelica Wåhlin