Mozarellatoast

 
Alltså detta, mina vänner, är sååå gott & superenkelt att göra! Det var min middag igår, eftersom att mozarella är rätt "mastigt" blir det faktiskt mättande.
 
Det du behöver:
* Bröd i skivor (jag valde vanliga jättefranska, men det går att använda i stort sett allt)
* Mozarella
* Tomater (stora eller små funkar lika bra, jag använde pärltomater - de är söta & goa)
* Ruccola
* Aromat, salladskrydda eller vad som faller dig i smaken
 
Så här gör du:
Ta fram valfritt antal brödskivor & smöra. Skiva tomat & mozarella, som du sedan lägger på. Strö lite ruccola samt krydda över. Kör in mackorna i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter och voíla - smörgåsarna är färdiga att ätas!

Nothing

 

Idag har jag verkligen ingenting att skriva, har egentligen inte gjort något annat än att jobba och inspirationen för bloggen är just för tillfället i övrigt på noll. Tror egentligen bara att det beror på att jag är trött, men det känns så himla tråkigt ändå. Nåja, nya tag imorgon! Nu ska jag krypa ner i sängen framför ett avsnitt Friends innan det är dags att sova. Puss


Sneakers

 
Var en sväng med Johanna på stan idag. Förutom att vi lunchade tittade vi även på Stadium, där jag hittade dom här simpla men fina godingarna. Är i stort behov av skor då mina boots blev söndertrampade i hälen när vi var ute några kursare förra veckan & min eller någon av mammas katter har kissat i mina andra sneakers, haha! Köpte även ett nytt minneskort till kameran då jag lyckades ha sönder mitt (?!) häromdagen & så avslutade vi med att boka tatueringstid åt Johanna. Det blir hennes första gaddning & jag är nog minst lika excited som henne faktiskt! 

Ny header

 
Kunde inte sova inatt så valde att fräscha upp bloggen lite. Nu är en ny header på plats & bilden ovanför "infospalten" till höger är uppdaterad, nu känns det så mycket roligare att logga in här. Stort tack till min bästaste vän Denise som tog sig tid att redigera & skriva på headern åt mig! Jag har både photoshop, lightroom & systemkamera, men är fortfarande sämst på att redigera, haha (& mina fotoskills är inte alltid på topp dom heller för den delen) .. Vad tycker ni om bloggens lilla ansiktslyft?

12/1/2017

 
Idag har jag jobbat. Började sju på morgonen, så gick upp halv fem i vanlig ordning. Bara det att jag inte lyckades somna förrän någon gång efter tre. Fattar verkligen inte, för jag var så sjukt trött, ändå kunde jag inte somna. Åkte hem till mina föräldrar en stund efteråt & powernapade (haha) innan det var dags att åka in till stan igen för att äta med pappa. Vi gick till mammas & mitt favoritställe när det gäller sallad. MoeJoe's heter det, deras caesarsallad is to die for! Vi pratade om allt möjligt bara, så skönt med lite kvalitetstid!

Snapshots

 

2017 so far

 
Ja ni, 2017 såhär långt har mest bestått i plugg & jobb. Jag hade/har egentligen rätt mycket att få gjort nu under lovet, men försummade det under juldagar & nyår då jag ville få ha lite ledigt samt bara få njuta av att umgås med nära & kära, så nu är det lite stressigt just på pluggfronten, haha! Nåja, det löser jag.
 
Jag vet att mitt inlägg om 2016 kanske lät väldigt deppigt, men jag ville faktiskt vara ärlig om hur året varit för mig & tror (tyvärr) att många kände igen sig. Allt behöver inte vara rosaskimrande hela tiden - det har den här bloggen aldrig stått för & det kommer den heller aldrig att göra. Här skriver jag min sanning när jag orkar, vill eller behöver. Jag har dock bestämt mig för att göra 2017 så bra det bara går. Vissa saker kan man såklart inte styra över & det får man acceptera helt enkelt, men där jag själv kan välja kommer jag göra det. Det här ska bli ett bra år, det ska bli mitt år & jag hoppas att det blir ert också!

NYE

 

Som vi alla har lärt oss vid det här laget så är jag sämst på att ta bilder, haha. Den här gången glömde jag systemkameran och har tappat min mobil liiite för många gånger, så den dör på tre sekunder ungefär. Snodde dessa från Natalia, där vi firade. Det var ett fint sällskap och fyrverkerierna var såå fina!


Hejdå 2016

 
 
Hejdå 2016. Tack för allt du gett mig; för de många skratten & de strilande tårarna. För vännerna som gick & vännerna som kom. På många sätt har du varit hemsk. Med dig kom min ångest tillbaka. Inte den vanliga som då & då kommer på besök - som kanske alltid kommer göra det - utan den där ångesten som lamslår hela mig & ibland nästan gör mig oförmögen att komma upp ur sängen, den där ångesten som inte har hälsat på på flera år. Fast jag tänker att det gör mig starkare i långa loppet. Nu vet jag att jag klarar det, att jag överlever. 
 
Du var mitt första singelår på länge. På den fronten hade jag kul. Jag har dejtat & jag har blivit kär för första gången. Även om det sedan inte höll så var det vackert, jag bär med mig minnet av den känslan med glädje. Nu vet jag hur det känns. 
 
Sommaren kom, kanske den bästa på länge. Ångesten lugnade ner sig, jag träffade min första kärlek & jag jobbade inte lika mycket som förra året, så jag hade tid att njuta. Jag var mestadels glad även om jag var så otroligt trött. Vänskap som runnit ut i sanden återupptogs igen. Kvällarna med vänner var långa & roliga, ibland var jag inte hemma förrän på tidiga morgonen igen. 
 
I år kom jag in på universitetet. Det var jag glad över, men det är också under den här perioden som ångesten varit som värst. Jag upptäckte studentlivet & dess uteliv med buller & bång. Jag träffade oändligt många nya människor varav några jag kommit att hålla kär. Jag har förvånats över hur lätta vissa delar av terminen varit & jag har undrat vad i hela friden jag gett mig in på.
 
Jag har haft oändliga & många nätter när John Blund glömt mig helt. Det var längesen jag var såhär trött. Tankar & känslor har virvlat i min hjärna genom de långa nätterna - ibland har det nästan känts som att jag ska explodera, som om det inte funnits tillräckligt med plats åt allting.
 
Trots det, 2016, har du lärt mig så mycket. Faktum är att du kan vara det mest lärorika året jag haft, hittills. Jag har lärt känna mig själv på ett helt annat sätt, på djupet. Jag har fått förståelse för mig själv & insett att jag ibland måste tänka på mig själv först, att jag måste få må bra. Det är okej att inte alltid åsidosätta sig själv till förmån för andra. Det är okej att må dåligt. Det är okej att vara ensam. Det är okej att inte orka. All ångest till trots har jag nog blivit tryggare i mig själv, kanske har jag blivit starkare. Jag har mer & mer lärt mig stå på mina egna ben & jag har lärt mig att be om hjälp att ta mig upp igen när jag faller. För faller, det gör man. Det är nog oundvikligt. 
 
Hejdå 2016. Tack för allt du gett mig; för de många skratten & de strilande tårarna. För vännerna som gick & vännerna som kom. På många sätt har du varit hemsk, men egentligen har du nog varit ganska vacker också.