angelicawahlin
angelchanelle
Våra första dagar själva
 
Bloggen har ekat tom sen i tisdagsimorse & det beror på filuren här ovan. Jag & hunden (Nero som vi valt att döpa honom till) har varit själva för första gången dom här dagarna & herre min skapare, vad han har testat mig. Det är inget konstigt egentligen; han är trots allt bara ett halvår & har precis fått flytta till nytt hem med mer disciplin samt nya regler - men han har två "hårda" raser i sig & vill han inte så vill han inte helt enkelt. Då får man nöta tills man själv håller på att bli galen. Jag ringde faktiskt Jonathan både i tisdags & igår & bah "vi har ingen hund snart, jag orkar inte hålla på såhär konstant med honom", haha. Idag har dock varit en bättre dag. Det har spöregnat & Nero har absolut inte velat gå ut, men han har åtminstone hållit sig lugn & vi har sluppit bråka lika mycket. Den här hunden har sån otrolig potential så självklart kommer vi inte göra oss av med honom, men bägaren rann över för mig till slut. Jonathan åker ju hemifrån vid 6 på morgonen & kommer inte hem igen förrän runt 19-20, så jag har liksom ingen möjlighet att få en paus när hunden blir sådär trilsk.
 
Men, idag har vi som sagt haft en rätt bra dag med mycket mys! Jag tror att allt trotsande & testande ger sig hyfsat snart om vi fortsätter att vara konsekventa & ge honom lite tid.
Första föreläsningen
 
I söndags grillade vi. Hunden fick fnatt för elden var lite obehaglig & köttet luktade alldeles för gott. Det blev iallafall flintasek, majskolvar, pommes & beasås. Otroligt gott! Vanligtvis är det ju jag som lagar mat här hemma, men grillningen står alltid Jonathan för vilket jag uppskattar sååå mycket för jag kan inte grilla för fem öre.
 
Igår hade jag min första skoldag & vi fick välja vår första delkurs i den nya kursen. Jag kommer läsa idé- & lärdomshistoria i år & börjar med delkursen modern medicinhistoria. Jag har inte min första riktiga dag förrän på måndag, så tills dess kommer jag vara hemma med hunden!
Ett stycke valp
 
Tillåt mig att äntligen presentera Nero! Det är den här fina killen jag & Jonathan hämtade hem i fredags. Han är en amstaff/rottweilermix på snart ett halvår & väger redan 27 kg. Än sålänge har allt gått väldigt bra. Resan hem från Tumba funkade galant trots att vi åkte kommunalt & han inte var van vid det. Förutom det har vi redan hunnit åka bussen några gånger till, varit med på insparken & tränat på att gå fint inne i stan. Han är verkligen otroligt lättlärd & tycker det mesta är kul, så det känns verkligen som vi hittat en toppenhund trots att vi såklart är införstådda med att det absolut finns vissa saker vi behöver träna på.