Studiedag

Hej på er!
Idag har jag studiedag, så jag sov ut länge, vaknade av att pojkvännen min ringde (han är ledig varje måndag). Käkade lunch framför ett par avsnitt av Sons of Anarchy. Nu håller jag på att fixa iordning mig lite för att sen åka till gudmodern min. Uppdateringen kommer med andra ord vara lite seg idag, men om jag hinner ska jag försöka få upp sista delen med svar från frågestunden
 
Såhär brukar det se ut när vi ser på film tillsammans, jag & min gudmor. Superkoncentrerade, haha.
 

Vinn ett par FITS-ridbyxor hos Dressyrmupparna

Såg att Dressyrmupparna hade ännu en tävling på gång, där tre vinnare kommer att väljas ut. Bland priserna finns ett par underbara FITS-ridbyxor, en väst & ett putskit. Självklart deltar jag! Klicka HÄR för att komma till tävlingen!
 
 

Småsakerna som köptes igår

 
Rena julafton för mig igår. Jag behövde inte betala någonting själv, förutom ansiktskrämen, & den gick endast på cirka fyrtio riksdaler. Jag fick även en del andra småsaker (exempelvis deo & balsam), men dessa var lite mer intressanta. Duschtvålen luktade verkligen godis!
 
Passade även på att skaffa ett fem-pack svampar till Vippen. Varenda hästmänniska vet att man aldrig kan ha nog av svampar. Upptäckte dock att det var helt fel sort, så jag har ingen användning alls för dem. Synd! Lyckligtvis kostade de endast tio kronor per pack.

Patterns

Dagens outfit. Om det är något jag älskar så är det tights med mönster, särskilt om jag är i princip den enda som springer runt i dem. Trots det äger jag bara två par. Dessa fick jag från mamma & de är från H&M (?). Egentligen är de tagna från ett pyjamasset, ssch ..
 
 

En mammadag

Godermorgon! 
Vaknade innan tio av mig själv idag, helt utvilad! Hur skönt som helst. Har käkat frukost & gjort iordning mig lite, så snart ska jag iväg & handla med mamma & lilleman. Behöver en ny ansiktskräm, plus lite andra småsaker. Tror även att Vippen behöver lite grejer nu till hösten/vintern så vi får se om jag kan ta det redan nu när vi ändå är iväg.
 
Igår blev det - precis som jag trodde - filmmys med mamma, Rune & Emil. Vi såg Wallander, vilket vi alltid gör minst en gång per helg. Det känns som om vi borde ha sett alla nu, men vi hittar hela tiden nya som vi inte har sett, haha. Vad ska ni göra idag gullungar?
 

Bild från i somras. Jag saknar redan sommaren en massa ..
 
 
 

Fredag = plugg

Multitasking här, aka blogga, skriva uppsats & läsa Låt den rätte komma in. Inget paus från pluggandet bara för att det är fredag! Jag har iallafall fått in en inlämning & ändrat lite i en annan uppsats, så snart kan jag ta helg på riktigt. Såg att Rune hade köpt hem chips, så förmodligen blir det lite filmmys. 
 
Långhelg denna gång också, vi har studiedag på måndag, så det känns otroligt skönt. Då ska jag även hälsa på min gudmor med familj. Som balsam för själen!
 
 
 
 

Hästen som bästa vän

Min uppfattning om hästhantering är att inte "tvinga sig på" hästen om det inte är nödvändigt. Hästen ska vara en vän, en samarbetspartner att lita på till hundra procent & som likväl litar på sin ryttare lika mycket. Vill hästen inte kela just då - gör inte det. Låt hästen få vara ifred i sådana fall, om det är möjligt. Precis som människor har även hästar dåliga dagar.
 
Jag har aldrig riktigt förstått det här med att man ska "härska" över hästen. Jag vill hellre samarbeta med min häst. Man får ut så mycket mer av det!
 
Självklart finns det tillfällen då man måste pusha hästen till att göra som man vill, men jag anser att det är ytterst sällan. Skulle du tvinga en vän att göra saker den absolut inte ville? Du skulle väl be vännen, snarare än att tvinga, eller hur?
 
Jag ser det så här; jag får min vilja igenom - hästen får sin. Jag uppmuntrar hästen hellre vänligt men bestämt än att ryta i eller smälla till. Som bomträning. Fick höra från flera jag bad om råd att jag borde använda spö på Vippen när han inte ville gå över. Sket i deras råd, visade honom bommarna & bad honom vänligt att gå över bommarna & inte att gå bredvid, ungefär; "Jag vill över bommarna, kan inte du ta mig över om jag hjälper dig?". Så snart han gjorde framsteg berömde jag en massa, som tack.
 
Min häst är min bästa vän, min närmsta partner. Vill han inte, så vill han inte. Då ber jag honom att göra som jag vill, vänligt men bestämt med hjälperna men utan att tvinga på med spö eller sporrar. I längden är det så mycket mer givande. Tänk vilket otroligt band du & hästen kommer få i framtiden, genom att hitta varandras knappar & kommunicera.
 
Jag vill att min häst ska ha kul under passet, få ut lika mycket av det som jag. Därför avslutar jag (alternativt börjar) jag åtminstone alltid med att göra något som jag vet att hästen tycker är kul. 
 
 

Vinter i slutet av september

Idag är en riktigt kall dag, bara två grader ute. Jag lär frysa ihjäl, för jag har ingen aning om var min halsduk är. Ska iallafall till tandläkaren vid 11.10. En vanlig rutinundersökning, sen tillbaka till skolan. Jag är dock fruktansvärt förkyld så det känns egentligen inte så fräscht att någon ska kika in i hals & mun. Men jaja.
 
Slutar inte förrän 16.30 idag, men ikväll kommer förmodligen ett eller annat hästrelaterat inlägg. Tror & hoppas att ni kommer gilla det!
 
 
 
 

Brist på uppdatering

Igår fick jag ett tråkigt besked, verkar som om mitt liv kommer göra en helomvändning. För många är det nog egentligen inte något jättefarligt, men det fick mig som person att bli väldigt ledsen. Därav ingen uppdatering igår & knappt någon idag. Jag behövde en paus från livet helt enkelt - lite tid att smälta & bearbeta det hela. Jag är fortfarande inte på topp, det känns inte bättre nu men jag vill inte att bloggen ska få lida för det.
 
Idag har jag bara varit hemma, så jag har faktiskt ingenting att skriva om. Dock kommer uppdateringen återgå till det normala imorgon. Förresten, känns jätteroligt att logga in här & se att det är många som klickar sig in trots att det stått stilla här. Tack!
 
 

Delar med mig av min hemlis

Äntligen kan jag berätta vad det är för äventyr jag varit på - både det med Sisela & när jag åkte runt i Uppsala tillsammans med Rune. Vi har kollat på en del stall, då jag märker att det blir alldeles för svårt att ha Vippen i Norrköping. Jag hinner verkligen inte dit varje helg som det är med plugget nu & så börjar jag förmodligen jobba snart. 
 
Jag har varit väldigt kluven över att flytta på honom, så jag bestämde mig faktiskt inte helt förrän nu i helgen. Alla tre (jag, Vippen & Jesper som tar hand om Vippen när jag inte är där) trivs så bra i stallet nu, så det känns med handen på hjärtat lite tråkigt. Men just nu är det smidigast att ha honom här med mig i Uppsala.
 
Så nu behövs lite småsaker införskaffas inför flytten, runt början/mitten av november rullar troligen transporten hit!
 
 
 

Översvämning

Usch, idag är det riktigt ruskväder här i Norrköping. Vi hade morgonpasset & när vi cyklade ut var det hyfsat fint väder. Bestämde med två av tjejerna i stallet att vi skulle ta en uteritt vid 10-tiden, men vid 8 började det dugga lite. Satte på täcken på de hästarna som skulle ha, släppte ut dem & tänkte att lite duggregn var ingen fara att rida i. Vid 9 började dock ösa ner, så vi ställde in ridturen. Tog in Vippen ett tag för att mysa & borsta lite, släppte sen ut honom igen & cyklade hem i full fart. Kom hem med kläder som gick att krama ur & skor som klafsade. 
 
Jesper är iväg en snabbis för att köpa lite gott åt oss. Min buss hem till Uppsala går vid 19.00, så vi ska bara mysa fram tills dess. Vad ska ni göra?
 
 

Morgondagens agenda

Imorgon ska vi upp hyfsat tidigt för att hjälpa Jespers pappa Roger & hans sambo med en marknad som hålls i deras kvarter. Sen blir det ut till stallet då jag & Jesper för en gångs skull kommer att få rida tillsammans. Vi ska få låna en av tjejernas varmblod. Tänkte oss en uteritt - kanske testa om vi kan få igång galoppen på Vippen. Några tips om att lära en ridtravare galopp?
 
 

The Heat med mamma

 
 
Gick på bio med mamma igår. Fick en massa godis & en Pepsi av henne (tack mamma!). Det blev filmen The Heat. Ett ganska klassiskt skelett till den storyn, men med en rolig twist samt att det handlade om två kvinnliga agenter för en gångs skull. Riktigt rolig faktiskt, vi skrattade högt flera gånger tillsammans med de andra i salongen. 
 
 

Vi hoppas på ett wildcard

Igår satt jag självklart klistrad i soffan framför Idol & naturligtvis hejar jag på Simen. Jag tyckte fortfarande att han var grym igår, men jag vet ju att han kan så mycket mer! Jag har trots allt hört honom sjunga sedan femårsåldern, följt hans utveckling under mer än halva hans liv. Nu hoppas jag verkligen på att han får ett wildcard av juryn, så att han får chans att visa allt han kan!
 
 

Ärr i både kropp & själ

Jag antar att de flesta har sett någon bild på exempelvis facebook där någon har lagt ut en bild på en arm eller ben med riktigt fula, djupa ärr med någon text om att de är stolta eller vill hjälpa andra genom att våga visa upp sina ärr. Och hatiska kommentarer rasar in på varenda sådan bild, kommentarer i stil med "ska du uppmuntra småtjejer till det där din sjuka människa?", "du borde skämmas ihjäl dig för ärren", "hade du inte mod till att ta självmord?", "vad svag du är som människa" osv.
 
Jag blir så arg på människorna bakom kommentarerna. De tänker uppenbarligen inte efter, läser mellan raderna. Här har vi en människa som mått så dåligt att denne gjort sig illa fysiskt, flera gånger om och som har tagit sig ur det - och dessa människor kommenterar saker som knappast kommer bidra till att personen med ärren håller sig kvar.
 
När någon säger att den är stolt över sina ärr är den inte för att den är stolt över att den skärt sig. Nej. Personen ser ärren som ett tecken på att den varit stark nog att ta sig ur sitt självskadande och det svåra som fått den att må dåligt; att det är ärr och inga sår kvar. Bakom varje ärr finns en historia, ett rop på hjälp, något som varit så svårt att man försöker få bort det genom att istället skada kroppen.
 
När en människa med ärr säger att de vill hjälpa andra genom att lägga ut bilden, menar de att de vill visa att det går att ta sig upp, att allt inte är svart. De vill ge hopp åt andra genom att visa upp det som de en gång gjorde mot sin kropp, men som nu blivit ärr och som de tagit sig ur.
 
Och varför skulle de inte få visa sina armar eller ben, precis som andra människor? Det är inte andra som lider eller har fått lida över de ärren. Jag önskar att människor tog sig tid att tänka efter och inte vara så snabba med att döma. Jag säger verkligen inte att det är bra eller rätt att skära sig - absolut inte - men man måste förstå att det finns en historia bakom.
 
Människor som kommenterar bilder - där någon vågat blotta sig själv så fullkomligt - på det viset borde skämmas. De borde skämmas något otroligt. Alla ärr har en historia, oftast ett mörker som man tagit sig ur, bakom och om man tar sig tid att lyssna kan man säkert beröras.
 
Bild; weheartit.com
 

I grönskan

 

Let me love you


07.01

Hälsar er godmorgon med den här bilden från förra helgen. När den togs var det ren lycka, trots att det inte ser ut så (på grund av att jag har solen i ögonen). Jesper tog så många fina bilder på mig & Vippen den dagen, ögonblicksbilder fulla av glädje & ljus. Åh, jag älskar dem allihop, även om jag inte är särskilt vacker på alla.
 
 

Back to school

Imorgon återgår jag till vardagen, och har inget särskilt inplanerat utom plugg vilket betyder att uppdateringen kommer att bli som vanligt igen. Då kommer jag också ha tid att svara på alla era kommentarer!

Tror även att antingen ett lite djupare inlägg eller ett åsiktsinlägg kommer att dyka upp under dagen, så kika in någon gång imorgon.


Grattis Emil, 12 år!

 

Jag lever

Hej på er!
Bloggning har verkligen inte varit på topp idag, ledsen för det. Jag har haft en av de där dagarna då jag är jätteglad, men ändå inte har lust att blogga eftersom att jag inte har något att skriva om. Har mest lallat runt med Michael Jackson i öronen och så har vi firat vännen till familjen, såklart. Avrundade nyss dagen med att se en deckare tillsammans med mina föräldrar (som jag gör varje helg när jag inte är i Norrköping). Jag är supertrött och ska upp hyfsat imorgon för att fira Emil, så nu säger jag godnatt! Det kommer att vara en fullspäckad dag även imorgon, men jag lovar att ge er åtminstone ett ordentligt inlägg.
What am I even doing?

Alltså, kära nån, tiden har verkligen sprungit iväg ikväll! Kom hem vid niotiden efter en mysig dag med lillebror, pratade lite med mina föräldrar om yrkesval & gick sedan upp till rummet för att blogga & se mitt första avsnitt av New Girl. Jag har varit jättetrött den här veckan så min plan var att bara se ett avsnitt & sedan släcka lampan. Nu stängde jag precis av & jag landade på sju avsnitt .. Haha, jag orkar inte. Det blir alltid så här när jag börjar på en ny serie.
 
Jaja, nu ska jag ta & stänga ner datorn för natten. Imorgon ska vi iväg för att fira en vän till familjen. Jag ska försöka hinna blogga innan jag sticker, men gör jag inte det kommer det säkert upp något mobilskrivet under dagen. Godnatt på er!
 
 
 

Statistik - & kommentarhöjare?

Höjer hästar, graviditet & giftermål statistiken? Något jag faktiskt tänkt mycket på. Till exempel höjdes ju Blondinbellas statistik ännu lite till när hon gick ut med att vara gravid, likaså Hugos när han & Paula väntade barn. & när Odd & Blondinbella gifte sig för några dagar sedan .. Det ska vi inte ens prata om, hon gick till & med om Kenza (även om det bara varade i några dagar).  & hur många mammabloggare med hyfsad statistik har vi egentligen inte haft genom åren?
 
För ett tag sedan hade min blogg cirka 1000 unika, men så började jag tröttna på bloggandet ett tag & uppdaterade bara när jag själv hade lust. Naturligtvis sjönk statistiken något otroligt & till slut var det bara ett par trogna läsare & mina vänner som läste bloggen. Låg på cirka 50 unika per dag. Men så bestämde jag mig en vacker dag för att förverkliga min dröm om att skaffa häst - nu när jag hade fyllt 18 - & så fort hästen blev inblandad sköt statistiken från 50 unika till 100, på mindre än en dag. Notera att det var när jag skaffat hästen, inte innan. Otroligt för min del, att det gick så fort! Nu ligger jag på ungefär 150 - 300 per dag & statistiken fortsätter bara att växa.
 
Under perioden som jag låg på uppåt 1000 läsare fick jag dessutom inte särskilt många kommentarer, trots läsarsiffran som jag var så stolt över. Nu däremot ramlar både den ena & andra kommentaren in, vissa hästrelaterade, vissa om något helt annat.
 
Så min fråga till er; tror ni att saker såsom graviditet, giftermål & hästar är statistik - & kommentarhöjare?
 
 

En dag med lillebror

Lillebror kom till stan så fort jag slutat skolan. Tog en tidig middag på McDonalds, gick in på Fantasias där han fick välja ut en födelsedagspresent själv och nu sitter vi och väntar på att Smurfarna 2 i 3D ska börja. Har haft det både kul och mysigt, jag har helt klart världens bästa bror ♡


Fredag den trettonde

Jaha, då är det fredag den trettonde idag. Jag har bland annat ställt in smöret i skafferiet & brödet i kylskåpet. Glömde dessutom bort min tandläkartid så nu kommer jag få en fet räkning utan att ens varit där. Så otur har jag haft, men det har jag lite nu & då, så jag tvivlar faktiskt på att det beror på att det är fredag den trettonde. Tror ni på det, att man får extra mycket otur just idag?

Bild från gårdagens insta, kände lite så här då fast jag var glad.
 

Besviken, ledsen & arg - check

Åh, vill så gärna skriva av mig bara, det riktigt kliar i fingrarna .. Men tyvärr kan sådant här inte skrivas i bloggen; jag vill inte hänga ut någon. Jag är bara så frustrerad, trött på att vara godtrogen & sedan slagen i ansiktet. Trött på att andra ska bli slagna i ansiktet bara för att en viss person "mår bra" av att trycka ner andra. Nej, fy skäms på er som gör sådant! Har verkligen nolltolerans mot sådant. Tycker synd om sådana som fyller sitt "må bra-behov" genom att skada andra. Usch.
 
Ska faktiskt ta & lägga mig nu, kan som sagt inte skriva något ingående om saken, men är som rubriken säger besviken, ledsen & arg - allt på en & samma gång. Så jag hoppas att en god natts sömn får mig på lite bättre humör. 
 
weheartit.com
 

Lantisbussen

We are beautiful no matter what they sayÄventyr

Hej på er!
Sitter i skolan & väntar på att ledarskaps/organisationslektionen ska börja. Har inte haft mycket för mig idag, eller igår för den delen. Hejade på Simen igår & blev glad över att han gick vidare! Slutar halv fem idag & ska då ut på äventyr med Sisela. Lantisbuss, it is med alla bönder!
 
 
 

Gårdagens Vippen

Igår kändes Vippen lite stel & seg. Han snubblade ännu mer än vanligt & hängde en aning med huvudet (men trots det var han fortfarande lika lyhörd & försökte vara till lags!). Gissar på att det är en långvarig träningsvärk sen trimningen i söndags.
 
Kände självklart igenom honom, men jag hittade ingenting. Han hade inte feber, inga svullnader, inga varma partin & verkade inte ömma någonstans. Så jag vet inte riktigt vad det skulle vara om det inte var träningsvärk, men jag bad Jesper hålla lite extra koll på honom utifall att.
 
Glöm inte att fråga en fråga via FRÅGESTUNDEN! (klick)
 
 

SVAREN - del 2

drömresmål? :)
Jag vill väldigt gärna tillbaka till de länderna jag varit i; Gran Canaria (Spanien) nu i somras, Tunisien, Frankrike & så till Kreta (Grekland). Annars skulle jag väldigt gärna vilja åka till bland annat Egypten & Sydafrika.
 
 
Hur mycket och vad för mat får Vippen under hösten?
Vi prövar oss fram lite, med hjälp av kunniga. Han äter just nu ett havrefritt foder som heter Hippo Bas Basic, cirka 4 kg per dag, då han fortfarande går ute rätt mycket. Till det får han även 7 kg hö.

Färg på schabrak?
Har än så länge bara två & de är i ljusblå & mörkblå.
 
Vad har du för planer efter studenten? 
Ska ta ett eller två sabbatsår för att jobba ihop lite pengar & spara, samt satsa helt på Vippen. Dessutom är tanken att jag ska flytta till Norrköping då. Efter sabbatsåret/åren tänker jag gå tillbaka till att plugga, förmodligen till socionom men vill även plugga ännu ett språk samt religionsfilosofi &/eller teologi.

Vad vill du bli?
Just nu lutar det åt socionom eller kriminalvårdare.
 
DU OCH JAG SKA DEJTA OCH ÄTA VEGANSKT SNART, men när då? Och i muppis så finns det knappt något veganutbud? ): <3
Jag vet, min unicorn. Hör av dig när du kan and we got a date! Kan säkert komma till huvudstaden om det är så <3

Godmorgon 10/9

Godermorgon! 
Vaknade rätt nyligen. Jesper är i skolan men slutar om cirka fem minuter. För er som inte vet det så är jag fortfarande i Norrköping på grund av feber, halsont, förkylning & hostan ifrån babylons brinnande portar - ungefär. Har dock beställt biljett hem till idag, då jag sakta men säkert börjar känna mig lite bättre. Vad ska ni göra idag?
 
Glöm inte FRÅGESTUNDEN (ni får klicka på "F:et" för att komma dit)!
 

Bland annat ny design

Någon gång mellan torsdag & söndag så kommer här dyka upp en ny design. Kände att jag ville ha en ny, i & med att bloggen faktiskt förvandlats till en hästblogg (men don't worry mina "gamla" läsare, det kommer att komma "vanliga" inlägg också!). Dessutom är jag inte riktigt förtjust i den jag har nu. Även ny info om bloggen & mig ska fixas. Önskar att jag kunde ge er en sneakpeak på hur det kommer att se ut, men det går tyvärr inte då det inte är jag som gör & kodar designen. Men håll ut, här kommer snart att se mycket bättre ut!
 
Glöm inte frågestunden ett par inlägg ner! Fler frågor kommer att besvaras redan imorgon.
 

SVAREN - del 1

Hur gammal är din höst/ponny ? :)
Vippen är 9 år, & han är häst. Har aldrig hört talas om en ponny på nästan 175 i mankhöjd, hehe.
 
 
Varför valde du just ridsport? 
Har älskat hästar sen jag var typ .. 1-2 år, så det var självklart för mig att jag ville ha hästar i mitt liv. Dock började jag inte rida på ridskola förrän ganska sent & har sen haft en paus på x antal år.
 
Vad hade du gjort ifall du blev akutallergisk mot hästar? 
Kalla mig dum om ni vill, men jag skulle aldrig kunna hålla mig borta från hästar - eller djur överhuvudtaget. Så skulle jag bli akutallergisk mot hästar skulle jag antagligen ändå fortsätta hålla på med dem tills jag i stort sett var döende, haha.

Favoritblogg?
Åh, vilken svår fråga! Gillar gloriajacobs.blogg.se jättemycket, men hon uppdaterar så sällan nuförtiden. 
 
Hur många läsare har du på en dag? 
Det beror lite på. Just nu runt 100-300, men jag har bloggat i många år & ett tag låg jag på cirka 2000.

Hur blev du så känd?
Jag är absolut inte känd & har aldrig varit, känd tycker jag att man börjar bli när man går upp emot 5000 unika per dag. Men tack finis!
 
Jag ska börja i ny klass och är väldigt nervös över att jag inte ska trivas. Hur gör man för att passa in och är det något som man ska tänka på när man börjar i ny klass?
Det här svaret kommer antagligen inte vara något du vill ha, men konsten att passa in är inte alls svår. Var dig själv! Det funkar bäst i längden. Vill du komma nära klassen på direkten, delta i klassaktiviteter om ni har några, tacka inte nej om någon undrar om du vill t.ex hänga med på stan eller så. Men viktigast av allt är som sagt; var dig själv!
 
Hur trivs du i din klass?
Jag trivs superbra! 
 
NI KAN FORTFARANDE STÄLLA FRÅGOR! ANTINGEN HÄR ELLER I DET SEPARATA FRÅGESTUNDSINLÄGGET.
 
 
 

Gårdagens ridpass

Igår hade vi 3 pass på rak i stallet (vi står ju i kollektivstall), så jag passade på att rida Vippen emellan dem. & vet ni vad? Han skötte sig helt exemplariskt! Wow, det kändes så otroligt bra & jag var både glad & himla stolt efteråt. Visst, det blev kanske ingen stilrunda, men han var så lyhörd. Gjorde allt jag bad om honom på en gång, även om det var jobbigt. 
 
Vi prövade även med bommarna idag (min stora kille är ju bomrädd, liksom många andra före detta travare, men han behöver verkligen få isär benen lite). Började en i mitten & det gick galant. Han behövde lite uppmuntran, men han gick över. Sedan tog vi fram en till, prövade att sicksacka emellan dem. Visserligen gick det endast i skritt, men jag är otroligt nöjd ändå.
 
Dessutom kunde jag styra honom helt med endast skänklarna, utan att så mycket som ta i tyglarna. Det tog en stund innan han förstod åt vilket håll han skulle, men det gick. Verkligen sådan skillnad sedan sist!
 
I slutet av passet då jag längde tyglarna & lät honom gå lite hur han ville i paddocken, tog han till & med ett par varv runt bommarna självmant & fiskade beröm. Haha, gullenusse! Som sagt var det ingen stilrunda, men jag har ett par bilder om ni vill se?
 
Glöm inte frågestunden! (& ja, jag upptäckte att snoken hamnat åt fel håll & ja, jag fixade den så fort jag såg det.)
 
 

Romantisk lunch ☆

Firade att vi varit ett par i 2,5 år och att älskling fyller 18 med kebab i stallet. Romantiskt! Eller?
Morgonstund har guld i mun

Sitter utanför stallet och myser. Lite lagom kyligt ute nu (men cykelturen hit var inte kul). Har fodrat pållarna och tagit ut dem. Tänkte att Vippen skulle få skrutta lite i hagen medan vi mockar och sen blir det att rida för min del. Har inte bestämt mig för om vi ska ta en uteritt eller trimma lite i paddocken än, men det är sånt som märks.
FRÅGESTUND!

Frågar man aldrig får man heller aldrig veta, & eftersom att bloggen för tillfället svämmar över av nya läsare, så tänkte jag att vi kör en liten frågestund. Inga frågor är för dumma (förutom sexrelaterade) så det är bara att fråga på! Jag kommer att svara på frågorna allt eftersom de trillar in.
 

We accept the love we think we deserve

 

Promenix

Har precis kommit hem från stallet. Ägnade någon timma om inte mer åt att bara pyssla och mysa med Vippen. Sen tog vi en myspromenad längs med ängen och avslutade den med lite klättring. Uppdaterar er med bilder senare.

Nu ska jag försöka hinna fräscha upp mig och byta om för snart ska vi fira älskling som blir 18 imorgon! ♡

That hairstyle ..Memphis May Fire - Miles Away (Cover)

Simen är så otroligt duktig & jag är så stolt över honom! Jag menar, lyssna, verkligen lyssna på den här! Ni som läst min blogg ett tag vet att jag lagt upp videoklipp på honom förut, bland annat på honom när vi var påväg hem från Gotland med klassen & han satt & sjöng på Stockholms tågstation!  De finns antagligen någonstans tillbaka i arkiven.
 
 

Hannah Arendt

Ojoj, idag är jag trött. Satt uppe med mina föräldrar igår & såg filmen Hannah Arendt. Fastnade helt i historien, så den hissar jag åt er som tycker om lite gripande, komplicerade historier. Jag tänker inte skriva mycket om den, jag tänker endast ge er det här - så får ni bilda er egen uppfattning om filmen om ni ser den; en annan vinkel på ondska under andra världskriget. Den är verklighetsbaserad.
 
Bildkälla; google
 

Tävling - Kyroridinggear.com

 
 
Jag deltar i Linn O's tävling om en valfri produkt från Kyroridinggear.com! Supersnygga produkter, både stilrent & fräscht. Jag valde ett snyggt pannaband som ni hittar här!
 

New in - schoolbag

Förra helgen var mamma i Stockholm själv, för att få lite tid utanför allt buller & bång i familjen - lite avkoppling helt enkelt. När hon kom hem hade hon den här supersnygga väskan med sig hem! En ny skolväska - check! Blev självklart jätteglad, tycker att den är sjukt snygg!
 
Det går inte att lägga över bilder från systemkameran av någon anledning, så ni får nöja er med en mobilbild så länge, så uppdaterar jag er senare i ett annat inlägg med bättre bilder.
 
 

Viktiga samtal

Har ett eller två (eller kanske tre) viktiga samtal att klara av idag. Helst nu på en gång. Åh, jag är jättetöntig - jag vet - men jag avskyr att ringa/prata i telefon. & måste jag prata i telefon vill jag helst att den andra personen ringer mig. Verkligen nojig över sådant, gillar inte ens att ringa mina vänner, haha! & ännu värre blir det såklart när det är viktiga samtal.
 
Nej, nu ska jag komma över mig själv & försöka få tag i personerna. Kram
 
 

Speed up, gas pedal

 

GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA MAMMA

 

2 september 2013

Någon gång vid nio lyckades jag somna om igen & fick ett par timmars välbehövlig sömn. Väcktes sedan av att Jesper smsade så kämpade mig upp för att trycka ner ett par mackor & pimpla honungsvatten. Haha, när jag är förkyld lever jag i stort sett på honungsvatten & te med honung i.
 
Jaja, har inte slösat bort dagen fullständigt genom att vara hemma från skolan. Nej, jag har pluggat & tänkte fortsätta med det ett tag till. Jag vägrar att komma efter i skolan igen!
 
 
 

04.30

Jaha, godmorgon på er eller något. Här sitter jag i köket och dricker honungsvatten. Har sovit dåligt hela natten och nu när jag vaknade kunde jag inte somna om. Det känns som om jag har sandpapper i halsen ..

What to do now då? Är alldeles för sliten för att gå till skolan men verkar ändå inte kunna somna om på ett tag. Jag är alldeles för trött för att orka hänga med i en bok eller film. Jaja, antar att jag helt enkelt bara får sitta här ett tag och göra ingenting.
Äntligen börjar saker & ting gå min vägi

Pjuh, igår var en såndär dag då det kändes som att i stort sett allt bara blev pannkaka, men redan idag börjar det ordna upp sig. Äntligen börjar saker & ting gå min väg! & ni är supergoa, alla läsare. Jag menar det. Tack för alla peppande kommentarer igår! Kärlek till er.
 
I brist på andra bilder introducerar jag nu för er Mille (Emilio) som står i vårt stall. Världens roligaste pålle, for sure!
 

Just nu ..

.. ser på den "vanliga" hoppningen i fälttävlan EM och käkar chips. Ni då?
Varför just Vippen?

Fick frågan av en vän häromdagen. Vippen är grön, nyligen inriden & absolut inte utbildad. Han är inte den typiska drömhästen & egentligen ganska långt ifrån bilden av hur jag föreställde mig min första egna häst. Men svaret är faktiskt enkelt, jag köpte honom för att det klickade
 
När vi kom ut till det lilla stallet i Skänninge stod Vippen i boxen. Jag tror faktiskt aldrig jag har sett en sådan tjurig häst förut. Det var inte direkt ett gott första intryck. Men jag visste redan där & då - han skulle bli min. Även om han såg sur ut & även om han jämfört med mig var en jätte. 
 
Säljaren borstade av honom åt mig, men bad sedan mig att sadla & tränsa, vilket jag uppskattar. Jag vill alltid få göra sådant själv för att redan då kunna se om hästen har några olater för sig. & det hade han. Han nafsade efter mig, med öronen platt bakåt. Säljaren hade sagt att det bara var testande & teater från hans sida, så jag chansade. & visst, det var dumt, men redan där fick han & jag kontakt på en otroligt bra nivå. Jag stack fram armen i en sådan vinkel att han lätt kunde hugga tag i den. Där tog surigheten stopp & efter ett tag myste han till & med frivilligt med mig.
 
Passen på Vippen har varit allt annat än idylliska. På marken är vi på samma nivå. Han är hur mysig som helst i hanteringen & han tycker att olika NH-övningar är otroligt roliga att få testa. Han är smart, han gillar att få utmanas. Från marken. När man sitter på ryggen är det en helt annan sak. 
 
För det första är han inte van vid att ha en sådan liten person som mig på ryggen, han glömmer liksom bort mig, så jag måste ha ständig kontakt med mun & genom skänklar. För det andra förstår han mig inte, & ibland är han bara envis. Jag behöver vara övertydlig, ha tålamod att göra om en egentligen enkel övning flera gånger om trots att varelsen under mig bara spritter åt alla håll & kanter. Ibland gör han allt för att få sin vilja igenom. Jag vinner alltid i slutändan, men kära nån, vad mycket det kräver av mig som ryttare! Oftast är jag minst lika svettig som honom efter våra pass. Uteritter är mycket lättare, när man bara skrittar & inte ställer några krav.
 
Men trots allt det här skulle jag aldrig kunna tänka mig att byta ut Vippen. Vi har ett band, ett band som vi knöt redan vid provridningen. Trots allt bråk & trassel har jag aldrig någonsin känt mig så .. jaaa, hemma med eller på en häst förut. Han är mitt allt & jag vet att han har fäst sig vid mig. Den sista juli skrev jag på papprena & han kördes ut till mig. Den första augusti kom han farandes så fort jag ropade & ville kela. De gånger jag är borta under vardagarna, men kommer på helgerna gnäggar han alltid så fort jag närmar mig. När något är läskigt söker han tröst hos mig.
 
Och tänk, det har bara gått en månad sedan jag köpte honom! Nej, den där hästen må få mig att vilja marschera ut i skogen & bara skrika utav ren frustration, men samtidigt är han världens bästa. Ge mig några månader eller något år & han kommer vara underbar även i lite mer krävande ridning!