Landat i Norrköping

Hej på er! Bloggen har fått vila lite nu under julhelgen då jag inte ville behöva fokusera på något annat än att bara njuta av att få vara med mina nära och kära. Fick hur som helst fina julklappar och under julgranen låg det till och med en åt Vippen från mina föräldrar och mormor! Nu har jag dock landat i Norrköping (tog sista bussen hit igår). Här kommer jag stanna till nästa år, hehe .. Ska försöka blogga lite flitigare nu men vi får väl se hur det går med det .. Ville mest kika in och säga att jag så smått börjat komma tillbaka till bloggen samt önska er god fortsättning!
And he shot me through my soul

Oredigerad
Foto: Pappa (Rune Wåhlin)

Lyxen med en vit jul

Först vill jag bara hälsa er alla en riktigt god jul! Jag hoppas att ni får en helt underbar jul med era nära & kära, god mat & fina klappar!
 
För det andra vill jag tacka mina föräldrar (mamma & Rune) för att de alltid gett mig en vit jul, trots en alkoholiserad far - inte Rune, alltså. Det är på många sätt rentav lyxigt att få spendera en helt vit jul med sin familj. Tyvärr är det många barn som inte får den förmånen & mitt hjärta går ut lite extra till de barnen idag. Visste ni att var tolfte minut under julafton, juldagen & annandagen lyfter ett barn luren för att ringa till BRIS? 
 
Det är verkligen dags att ta ställning nu, mina kära vänner. Kan ni avstå från alkohol under julafton, juldagen & annandagen för barnen? Isåfall vill jag att ni ska gå in på vitjul.se & skriva in er. För varje ställningstagande bidrar Upplevelsepresent med en krona till fina upplevelser för barn!

We all find ourselves so horribly weak

Bloggen stängs ner på obestämd tid. Mitt liv har precis gått i tusentals spillror & jag vet inte alls hur jag ska kunna pussla ihop allting igen. Det kommer ta tid för mig att läka & ärligt talat tror jag inte att jag kommer blogga under tiden som jag bearbetar allting. Men man vet aldrig - kanske får bloggen eka tom för alltid, kanske är jag tillbaka redan imorgon. Oavsett vilket så vill jag bara tacka er, mina underbara läsare, för tiden jag fått ha med er, för att ni följt mig & peppat! Så tack, kära ni, kanske ses vi igen!

So you think equestrian is EASY?

 

Busy weekend

Har varit hos Thelanders nästan hela helgen. Jag åkte dit i fredags efter skolan, sen åkte vi ut till stallet för att Cerefie skulle få rida Vippen. Åkte sedan hem till dem igen & myste. På kvällen blev jag medbjuden till Musikhjälpen av Simen där han skulle spela, & han var lika bra som vanligt! Så vi hängde där ett tag innan vi åkte hem & käkade. Dock blev det rätt sent så jag fick låna Cerefies rum & sova över där.
Sov fram till tolv på lördagen (sover aldrig så länge längre, så jag måste varit trött!). Gjorde iordning mig lite snabbt för att gå på promenad med Liv & hundarna. Kom hem till dem, fick middag, duschade & låg sedan utsträckt i soffan medan vi slötittade på TV. Jag tog kvart i nio bussen hem.
 
I söndags hade jag morgonpasset i stallet. Pappa skulle ha hjälpt mig, men han föll offer för magsjukan så mamma följde med mig ut med Jacob istället. Under söndagen pluggade jag bara, slöade & sov.
 
Idag har medryttaren Vippen, så jag ska ta en sväng förbi Thelanders efter skolan igen. Jag skjuter fram plugget till morgondagen, jag känner att jag verkligen behöver en paus från stressen som allt innebär.
 
Såhär vacker var himlen för några dagar sedan!
 

A day off

Idag är jag hästledig, vilket är väldigt skönt. Som tidigare sagt har jag problem med mina ljumskar & det känns i dom nu att de verkligen fått ta stryk av mina promenader till & från stallet varje dag, på ojämt samt halt underlag & i skor som inte är till för att gå så pass långt i. Imorse kunde jag knappt komma upp ur sängen på grund av låsningar & smärtan i dem.
 
Så idag har jag passat på att plugga & så tänkte jag duscha, men det är bara 15 grader inomhus här hos oss, så jag tror att jag skjuter fram det ett tag till. Ikväll blir det förmodligen att se någon film eller läsa en god bok för att sedan släcka lampan innan tolv (vilket inte har hänt sen jag fick hit Vippen).
 
 

Dålig uppdatering?

Fick en kommentar igår om att min uppdatering börjar bli riktigt dålig. Jag är medveten om det, men har inte gjort någonting åt det eftersom att jag; dels knappt har tid att sitta vid datan & dels för att jag inte har något att skriva om. Mina dagar ser exakt likadana ut, därför känns det så tråkigt att blogga om dem.
 
Vakna - Skolan - Hem & äta - Gå till stallet - Mocka, packa hö, fixa mat, borsta Vippen - Plugga - Sova
Mer spännande än så är det inte & som sagt följer mina dagar detta mönster till punkt & pricka. Jag hinner i stort sett inte med någonting annat. Så som sagt har väl bloggen fått vila lite med vilje, även om jag flera gånger funderat på att försöka uppdatera minst en gång per dag. Jag ska försöka komma igång igen, men jag tänker inte lova något fullt ut.
 
Vissa dagar är det så kallt att mitt hår fryser till is påväg till eller från stallet.
 

Nails

Var hemma hos Thelanders igår efter att ha varit i stallet & köpt julklappar med mamma & äldsta lillebrorsan. Pratade lite om ett jobb, bjöds på middag & himmelska lussebullar! Myste en stund framför TVn & pratade med Liv. Dessutom fick jag naglarna fixade! Nu för tiden har jag sällan tid eller ork att fixa naglarna själv, så hon byggde gelénaglar på mina egna vilket gör att jag kommer vara fin ett bra tag framöver! Jag är supernöjd. & kära bloggläsare, vet ni vad det bästa är? Hon tar bara 300 svenska riksdaler för gelénaglar!
 

Inställda planer

Idag har det snöat något alldeles otroligt mycket. Alla skolor har varit stängda utom Jensen & Thorén. Dock var första lektionen inställd så jag slutar om bara cirka fyrtio minuter. Egentligen skulle Tess & Sisela kommit hem till mig för att baka idag, men vi ställde in det på grund av att det skulle bli så svårt för Tess att ta sig hem i snön på kvällen.
 
Jag ska försöka kämpa mig till stallet idag genom snödrivorna, men jag är inte säker på att jag lyckas. Min snälla stallägare sa att hon kunde fixa åt mig i värsta fall, men jag vill helst inte att någon annan ska behöva göra iordning åt mig (särskilt inte när personen ifråga har gipsad fot).
 
 

Onsdag, 4 december 2013

Jaha, här har det varit tomt. Vippen hämtades i lördags (som ni vet) & då följde Jesper med till Uppsala. Igårkväll åkte han hem & jag fick sova själv.
 
Dagarna har spenderats i stallet & måndagen i stallet. Igår var jag hemma på grund av min magkatarr & så hade jag dessutom ut en potentiell medryttare då. Tyvärr var marken på ridbanan väldans hård & han går ju barfota, så det blev inte så mycket ridning för henne. Förmodligen kommer hon ut på söndag igen för att ta en skogstur där underlaget är lite mjukare. Vippen verkade trivas bra med henne iallafall & det är ett stort plus (särskilt då han dissar de flesta människor han träffar).
 
Idag går jag i skolan till fem, sen ska jag hem & snabbt slänga i mig någon middag innan jag ska cykla ut till stallet för att fixa foderhinkarna & mysa med min prins. Han gillar än så länge verkligen det nya stallet & det verkar gå bra med hans nya hagkompisar trots att båda är lite bestämda damer.
 
De två senaste dagarnas instagrambilder. Stallägaren har gipsad fot så jag & Jesper tog en promenad med hennes rottis igår.
 

Ute på vift med kamelen

Idag är en trött dag. Vi har varit ett par timmar i stallet, släppt ihop Vippen med sina nya vänninor & fixat med det vanliga. Han verkar redan trivas bra, precis som jag. Det tar dessutom bara tjugo minuter ut till stallet från min ytterdörr så det känns jättebra!
 
Igår åkte jag & pappa klockan sex från Uppsala för att hämta upp Vippen & Jesper i Norrköping. Med släpet där bak tog det ungefär fyra timmar ner (med en fikapaus vid en mack) & hem igen cirka fem (med en snabb lunch på McDonalds). Vippen lastade sig själv & backade ut sig själv, så det gick riktigt fort att komma iväg. Dock drack han ingenting på hela resan, & även om han inte var orolig så var han väldigt uppspelt över att vara ute & åka! Allt gick hur som helst riktigt smidigt & bra. Jag tror att vi kommer trivas riktigt bra här ute, båda två!